Zoo Lounge - I AM A STAR

Buy I AM A STAR WIMP KJØP! Zoo Lounge on Facebook Zoo Lounge på Urørt Zoo Lounge on lastfm

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

 

 

 


 

ZOO LOUNGE - LITT OM BANDMEDLEMMENE

I AM A STAR er et trehodets trolls verk. Et samarbeid mellom Per Øyvind Stene, Ricky Normark og Sarah Nebel. Unnfanget på kjøkkenbenken hos Per Øyvind, så dagens lys i Larsville hos Lars Lien. Senere har vi vært så heldige å få med oss Olena Khimich, Øivind R. Nilsen og Knut Pedersen.Per Øyvind Stene:
Gitarist og låtskriver med utspring i ”Den elektiske åndsrevolusjon” i Trondheim på slutten av 70-tallet. Nå eksiltrønder i Tønsberg hvor han har vært med i diverse band. Har tidligere hatt låtskriversamarbeid med Martin Hagfors (Home Groan) og deltok på Home Groans første album som gitarist.

Ricky Normark: Gitarist og låtskriver med bakgrunn fra div. blues/rock band. Opprinnelig fra Narvik.

Sarah Nebel (aka Elisabeth Endresen): Vokalist, låtskriver
Størsteparten av sin musikalske fartstid har Elisabeth fra USA. Etter åtte år som musiker og skuespiller i Los Angeles, returnerte hun til Norge i 2000. Hennes første soloalbum ble gitt ut på eget selskap i 2004 og resulterte i platekontrakt med Park Grammofon. I 2008 kom kritikerroste “Great White”. Radiosingelen “Time” (fra Great White) lå på spillelistene til NRK P1 i hele 11 uker og spilles fremdeles nå og da. Sarah Nebel har også gitt ut dobbeltsingel med Trond Granlund (2008). Elisabeth er aktiv i lokale teaterprosjekter, som komponist og utøver. Fra Lillestrøm, bosatt på Gan. www.sarah-nebel.com

Olena Khimich: Klassisk utdannet musiker fra Ukraina. Vokalist og pianist. Bosatt i Lillestrøm.

Øivind Rune Nilsen: Gitar, Lap Steel. Bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole. Jobbet som lydtekniker, musikkprodusent, lydlegger og filmkomponist. Bosatt på Gan (i trygg avstand fra Sarah Nebel).

Knut Pedersen: Født og oppvokst på Senja. Kjøpte sin første bass rundt 12 - 13. Fant bluesen i trønderhovedstaden midt på åttitallet. Improvisasjonsmusikk for uskolerte passet perfekt for en som liker improvisasjonsmusikk av skolerte... Har spilt i diverse bluesband, først i Trondheim, siden på Østlandet etter å ha flytta til Skien midt på nittitallet.. Endelig kommet hjem!?

Andre medvirkende (på plata): Sigmund Nilsen trommer, Frank Stavem, bass, Bård Petter Hovik trommer, Lars Lien, keys og bass. Martin Hagfors har bidratt med tekster på noen av låtene. Hes Schei, fløyte. Stephen Lightfoot, tekst.


Vårt første møte:

En kveld kom komponisten og sangerinnen Sarah Nebel på besøk. Hun hadde med seg bassisten og Motorpshychos gitarbygger, Frank Stavem. Jeg hadde truffet henne på verdensveven og vi tenkte vi kunne bygge noe sammen. Ordene ble borte den kvelden, jeg tror det mest av alt hørtes ut som lydene i en dyrehage midt i foringstiden. Sarah slo i stykker omtrent halvparten av tangentene på pianoet sitt i iveren etter å skape den ”riktige sounden”. Frank Stavem satt der rolig og nikket anerkjennende som om han aldri hadde gjort annet enn å være midt i løvens hule.
Den kvelden ble bandet ”Zoo Lounge” født. Tittelen på plata ble "Where the wild one meets the calm”; villdyret våknet den kvelden i møte med noen som overhodet ikke ga den mest normale responsen, - nemlig å løpe så fort som mulig. De satt der rolig og spilte gitar... Denne tittellåta fant vi etter hvert ut at vi ennå ikke var moden for å gi ut, den ble for dyrisk.  Tittel låta ble istedet "I AM A STAR", Ricky Normark en lat og doven løve som liker å bli klødd på magen.

Per Øyvind Stene

 


 

 

mail@zoolounge.no | design by MyStory | Elisabeth Endresen

huh? The Band Book us! Press Concerts